Stress siges i dag at være en folkesygdom. De fleste af os har selv været eller kender en, der har været stresset. På denne aften vil vi undersøge, hvad der i grunden stresser os? Er det søgen efter det gode liv? Er det eksterne kræfter, som presser os i en præstationskultur? Er det for høje krav på arbejdspladsen? Er det, at vi vil det hele, have børn, karriere, selvrealisere os selv, at vi ikke vil nøjes? Eller er det en blanding af det hele? Kan vi selv gøre noget for at gøre op med det stressede liv?

Samtalen indledes med et oplæg af filosoffen Anders Fogh, som blandt andet har udgivet bogen ”Pseudoarbejde – hvordan vi fik travlt med at lave ingenting”. Foredraget er en provokerende og øjenåbnende indsigt i de arbejdsopgaver, vi spilder hinandens tid med, og de forholdsvis simple ændringer vi kan indføre for at blive fri af administrative overflødigheder.
Det kræver bl.a. at vi gør op med arven fra industrisamfundet om at arbejde skal belønnes pr. tid og at vi tænker over, hvad der er vigtigt. Vi har alle travlt, men hvad har vi egentlig travlt med?