Frirum – Signe Wenneberg – 21. januar 2020

Naturen er for mange et frirum. Det grønne element kan have en beroligende virkning på det menneskelige sind. En have kan have samme virkning, men ofte er en have også forbundet med hårdt arbejde, ukrudt og dårligt vejr. Så hvordan får man det bedste ud af naturen eller haven?

Samtalen indledes med et oplæg af Signe Wenneberg, der med mottoet: Haven er perfekt, når den ikke er perfekt! vil fortælle om ”Havedrømme og Drømmehave”. Signe Wenneberg er journalist og blogger og har beskæftiget sig indgående med have og bæredygtighed.

Stress – Anders Fogh Jensen – 5. marts 2020

Stress siges i dag at være en folkesygdom. De fleste af os har selv været eller kender en, der har været stresset. På denne aften vil vi undersøge, hvad der i grunden stresser os? Er det søgen efter det gode liv? Er det eksterne kræfter, som presser os i en præstationskultur? Er det for høje krav på arbejdspladsen? Er det, at vi vil det hele, have børn, karriere, selvrealisere os selv, at vi ikke vil nøjes? Eller er det en blanding af det hele? Kan vi selv gøre noget for at gøre op med det stressede liv?

Samtalen indledes med et oplæg af filosoffen Anders Fogh, som blandt andet har udgivet bogen ”Pseudoarbejde – hvordan vi fik travlt med at lave ingenting”. Foredraget er en provokerende og øjenåbnende indsigt i de arbejdsopgaver, vi spilder hinandens tid med, og de forholdsvis simple ændringer vi kan indføre for at blive fri af administrative overflødigheder.
Det kræver bl.a. at vi gør op med arven fra industrisamfundet om at arbejde skal belønnes pr. tid og at vi tænker over, hvad der er vigtigt. Vi har alle travlt, men hvad har vi egentlig travlt med?

Døden – Annette Due Madsen – 21. april 2020

Hvordan påvirker det en familie, når en af bedsteforældrene bliver syg og dør? Omsorgen for de ældste i familien stiller nye krav og til tider meget store krav i en børnefamilie. For der er meget at passe – ikke mindst når man mister, og hvor sorgen og savnet melder sig. Og hvordan bruger man sin familie og venner på en anden måde?

Samtalen indledes med et oplæg af Annette Due Madsen, der er uddannet psykolog og familieterapeut. Hun er stifter af Center for Familieudvikling, hvor hun har været leder i 11 år og nu er arbejdende bestyrelsesformand. Sammen med sin mand, Jørgen, som er psykiater, har hun en brevkasse hver fredag i Kristeligt Dagblad. De har tre børn, og den midterste, Frederik på 32 år, er udviklingshæmmet og bor i et bofællesskab.